Yleensä hieronta on suosittua sen vuoksi, että se auttaa rentouttamaan kehoa arjen rasitusten keskellä. Monilla on tavoitteena vähentää erilaisia oireita, kuten päänsärky ja kroonistuneet vaivat ja kehon jumitilat tai yksinkertaisesti tavoitteena voi olla se, että saa paremmin unen päästä kiinni iltaisin.

Asiakkaiden keskeisimmät kommentit hieronnan jälkeen liittyvät usein siihen, että he tuntevat kehossaan keveyden tunnetta ja liikkuminen arjessa on ollut helpompaa hieronnan jälkeen.

Hieronnan vaikuttavuuteen tietysti vaikuttaa paljon hierojan asiantuntemus lihasten anatomisista rakenteista sekä niiden toiminnallisuuden luonteesta, olipa kyseessä sitten arjen tai erilaisten harjoitteiden vaikutukset lihasten toimintaan. Yleensä hierojasta tekee hyvän se, kun hän osaa tutkia, miten tietty lihas on jumissa, kuinka se lihas joko rajoittaa liikettä tai vapauttaa esimerkiksi käsien tai jalkojen erilaisia toimintoja sekä liikesuuntia.

Hieronnan avulla voi saada monenlaisia helpotuksia arkeen, kuten seuraava lista esimerkiksi osoittaa:

  • Päänsärky
  • Lihasjännitys
  • Kiputilat ja särky
  • Unenlaadun parantuminen
  • Stressin lieventyminen

Hieronnan este tai vasta-aihe (kontraindikaatio) voi olla:

– Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet – Hemofilia (verenvuototauti) – Laskimotukokset – Tarttuva iho ja muut sairaudet (sienten tai bakteerien aiheuttamat) – Kuume tai flunssa. – Humala, krapula tai päihteiden vaikutuksen alaisuus. – Jänteiden ja lihasten vammat sekä nivelsiteiden vammat, palovammat, avohaavat, luunmurtumat ja vakava paleltuma. – Sydämen vajaatoiminta tai toiminnalliset sydänsairaudet voivat olla esteenä. Vakavimmissa haittatekijöissä hierontaan tarvitaan usein lääkärin lupa. Hieronnassa huomioidaan tarvittaessa parempi hieronta-asento sydänsairauksien yhteydessä. – Pahanlaatuinen aivoinfarkti voi olla este, ja siinä tapauksessa on hyvä kysyä lääkäriltä lupa hierontaan ja ottaa huomioon odotusaika.