Yksilö- ja ryhmävalmennukset

  • Painonnostovalmennus ( erikoisosaaminen)
  • Kilpaurheilijat
  • Toiminnallinen harjoittelu
  • Aktiivi ja arki-liikkujat
  • Ulko liikkujat

Valmennuksien keskiössä:

  • Kehonhallinta ja liikkuvuus tekijät
  • Dynaaminen ja toiminnallinen harjoittelu
  • Rentouttava ja palauttava lihashuolto
  • Mentaalivalmennus, motivointi sparraus ja kehityskeskustelut

Painonnosto Kuuluu kaikille!

Painonnosto on itse asiassa erittäin hyvä tuki- ja liikuntaelin harjoittelumuoto myös monien muiden lajien edustajille, kuten arki-liikkujille. Mikä parasta, se alkaa myös näkymään nykyajan liikuntakulttuurissa ja onneksi positiivisena ilmiönä.

Siinä määrin, että kuka tahansa voi harjoitella painonnostoa. Olen iloinen myös siitä, että nais valmentajien määrä on alkanut kasvamaan, koska tämän  lajin tulee ja tarvitsee mukautua nykyaikaiseen suuntaan, jossa on tarjolla monipuolista valmennus kulttuuria.

Olen itse harrastanut painonnostoa noin 21 vuotta ja kilpaillut siitä ajasta olen noin 10 vuotta, lisäksi olen valmentanut työni ohella noin 7 vuotta sekä pienryhmiä että yksilö asiakkaita ja olen myös toiminut painonnosto koulun vastaavana noin vuotta (tähän mennessä v.2022).  Koulutustausta 1 Tason painonnostovalmentaja (vuosimalli 2022).

Painonnostossa käydään läpi kokonaisuutta. Treenikerroilla harjoitellaan erilaisia painonnoston teknisiä vaiheita läpi. Erityisesti siksi, että oikeaoppiset tekniikat saadaan heti alusta lähtien hyvin haltuun.

Vastaavasti pidempään harjoitelleiden kanssa käymme läpi treenien kuormittavuutta ja mietimme, miten voimme tehostaa kehonhuoltoa ja kohdentaa harjoittelua, vähentäen sen liiallista ja haitallista kuormittavuutta pitkällä tähtäimellä.

Lajitekniikat, tempaus ja työntö. Painonnosto alkaa olemaan todella suosittu oheisharjoittelu tapa, monen muun lajiharjoittelun rinnalle. Siksi suosin itsekin, että nämä tekniikat on erittäin tärkeää opetella alusta asti hyvin. Kun painonnoston lajitekniikat opettelee hyvin niin ne edesauttavat myös monen muun lajin voimantuotto-ominaisuuksia kehittymään, paremmaksi ja tehokkaammaksi. Valmennuksissa tavataan!

Urheiluvalmennus ohjautuu..

Erikoistaitojen kehittämiseen, lajinomaisesti tai sen tukilihas harjoitteluun. Lajikohtaisessa harjoittelussa tulee korostaa tiettyjä ominaisuuksia, jotka tukee nimenomaan sitä tiettyä lajiharjoittelua, täten tulee painottaa niitä osa-alueita, jotka ovat yleisesti vamma-alttiita siinä varsinaisessa lajissa, jota urheilija harrastaa.

Luonnollisesti näitä ominaisuuksia kehitetään siinä ympäristössä, jossa harjoittelu tapahtuu. Kannattaa kuitenkin huomioida, että oheisharjoitteita voi tehdä sekä kuorman kanssa että ilman kuormaa. Lajista huolimatta on tärkeintä ymmärtää lajikohtaiset kuormitusalueet ja edistää niiden alueiden tuki lihasharjoittelua ja toiminnallista liikekontrollia.

Urheiluvalmennuksessa käymme aluksi läpi asiakaskohtainen kartoitus, jossa tutkimme kokonaisuutta. Treenien alussa usein harjoitetaan eristäviä lihasryhmiä, jotka edesauttaa lajiharjoittelun toimivuutta ja oheisharjoittelu on tärkeässä asemassa muutenkin, jotta oikeat lihakset ovat kunnolla toimintavalmiudessa ennen varsinaista salitreeniä tai ennen varsinaista urheilusuoritusta, riippumatta siitä missä ympäristössä urheillaan. Palautumista katsotaan kokonaisuutena jo siellä treenikertojen yhteydessä.

Urheilijan erikoiskäsittely

Toisinaan urheilija vaatii kilpailuun valmistavaa käsittelyä, tai muunlaista tukea, ohjausta tai valmennusta. Lajispesifinen harjoittelu korostuu tai  muunlainen yksilölähtöinen kehonhuolto voi korostua.

Mentaalisten haasteiden käsittely on tärkeässä asemassa sekä harjoitus – stressin vähentäminen voi nousta myös esille joidenkin kilpaurheilijoiden arjessa.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus  tukemaan urheilijoiden arkea tai osaksi hoitotoimenpidettä, esimerkiksi jonkin vamman tai tapaturman yhteydessä. Tehostamaan hoidon tehokkuutta ja nopeuttamaan palautumista.


(Lisätietoja facebook: Kehonholto ja valmennus Jari)