Yksilö- ja ryhmävalmennukset

  • Painonnostovalmennus ( erikoisosaaminen)
  • Kilpaurheilijat
  • Toiminnallinen harjoittelu
  • Aktiivi ja arki-liikkujat
  • Ulko liikkujat

Valmennuksien keskiössä:

  • Kehonhallinta ja liikkuvuus tekijät
  • Dynaaminen ja toiminnallinen harjoittelu
  • Rentouttava ja palauttava lihashuolto
  • Mentaalivalmennus, motivointi sparraus ja kehityskeskustelut
Kuva; Studio Saraste

Ryhti konsultaatio ja kartoitus

Heikentynyt ryhti voi vaikuttaa kehon asennon hallintaan ja siten aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia ja lihaskipuja, joita voidaan itse asiassa välttää ja ehkäistä. Huono ryhti ja asennonhallinta voivat vaikuttaa monin eri tavoin ja aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia vasemman ja oikean puolen välillä. Ryhdin ja kehon asennon parempi tunnistaminen voi itse asiassa auttaa hahmottamaan, hallitsemaan ja kohdentamaan erilaisia ​​harjoituksia, jotka parantaa oikeaoppista ryhtiä ja siten voi ehkäistä aiemmin tunnistamattomia haasteita. Palvelu sisältää yleiskatsauksen perusasennon ymmärtämisen syventämiseen ja epätasapainon tarkistamiseen liittyviä harjoituksia. Kartoitus sisältää rakentavia vinkkejä parempaan kehon ryhdin tiedostamiseen ja opastusta itsenäiseen harjoitteluun. Hinta sisältää tarvittaessa video-ohjeet ja materiaalin, jonka asiakas voi ottaa mukaan.

Painonnosto kuuluu kaikille

Painonnosto on itse asiassa erittäin hyvä tuki- ja liikuntaelinharrastusmuoto myös monille muiden lajien edustajille, kuten arkipäivän liikkujille, ja mikä parasta, niin se alkaa myös näkymään jo nykyajan liikuntakulttuurissa, ja onneksi positiivisena ilmiönä.

Siinä määrin, että kuka tahansa voi harjoitella painonnostoa. Olen iloinen myös siitä, että naisvalmentajien määrä on alkanut kasvaa, koska tämän lajin tulee mukautua nykyaikaiseen suuntaan, jossa on tarjolla monipuolista valmennuskulttuuria.

Olen itse harrastanut painonnostoa noin 21 vuotta ja kilpaillut siitä ajasta noin 10 vuotta. Lisäksi olen työni ohella valmentanut noin 7 vuotta sekä pienryhmiä että yksilöasiakkaita, ja olen myös toiminut painonnostokoulun vastaavana 5 vuotta (tähän mennessä vuoteen 2022 asti). Koulutustaustaltani olen koulutetun hierojan lisäksi painonnostovalmentaja (vuosimalli 2022).

Painonnostossa harjoitellaan valmennuskertojen aikana läpi kokonaisuutta. Treenikerroilla harjoitellaan erilaisia painonnoston teknisiä vaiheita, erityisesti siksi, jotta nämä oikeaoppiset tekniikat saadaan vaiheittaisesti hyvin haltuun, heti sieltä alkumetreiltä lähtien. Vastaavasti pidempään harjoitelleiden kanssa voimme käydä läpi kokonaisvaltaisesti treenien kuormittavuutta ja mietimme, miten voimme tehostaa kehonhuoltoa ja kohdentaa harjoittelua siten, että sen avulla vähennetään sen liiallista tai haitallista kuormittavuutta pitkällä tähtäimellä.

Lajitekniikat, tempaus ja työntö. Painonnosto alkaa olla todella suosittu oheisharjoittelutapa monen muun lajin harjoittelun rinnalle. Siksi suosin itsekin vahvasti sitä että nämä tekniikat opetellaan alusta asti hyvin. Kun painonnoston lajitekniikat opettelee hyvin, ne edesauttavat myös monen muun lajin voimantuotto-ominaisuuksia kehittymään paremmiksi ja tehokkaammiksi. Valmennuksissa tavataan!

Urheiluvalmennus ohjautuu..

Erikoistaitojen kehittämiseen, lajinomaisesti tai sen tukilihasten harjoitteluun. Lajikohtaisessa harjoittelussa tulee korostaa tiettyjä ominaisuuksia, jotka tukevat nimenomaan sitä tiettyä lajiharjoittelua. Täten tulee painottaa niitä osa-alueita, jotka ovat yleisesti vamma-alttiita siinä varsinaisessa lajissa, jota urheilija harrastaa.

Luonnollisesti näitä ominaisuuksia kehitetään siinä ympäristössä, jossa todellinen lajiharjoittelu tapahtuu. Kannattaa kuitenkin huomioida, että oheisharjoitteita voi tehdä sekä kuorman kanssa että ilman kuormaa. Lajista riippumatta on tärkeintä ymmärtää lajikohtaiset kuormitusalueet ja edistää niiden alueiden tukilihasten harjoittelua ja toiminnallista liikekontrollia.

Urheiluvalmennuksessa käymme aluksi läpi asiakaskohtaisen kartoituksen, jossa tutkimme kokonaisuutta. Treenien alussa harjoitetaan usein eristäviä lihasryhmiä, jotka edesauttavat lajiharjoittelun toimivuutta. Oheisharjoittelu on tärkeässä asemassa muutenkin, jotta oikeat lihakset ovat kunnolla toimintavalmiudessa ennen varsinaista salitreeniä tai ennen varsinaista urheilusuoritusta, riippumatta siitä, missä ympäristössä urheillaan. Palautumista arvioidaan kokonaisuutena jo treenikertojen yhteydessä.

Kiinnostuitko?

Valmennuksen pakettiratkaisut ja hinnastot löydät täältä