Syväkudoshieronta voidaan lukea kuuluvaksi osaksi urheiluhierontaa. Tahdon kuitenkin tuoda sen omana kokonaisuutena esille. Lähinnä siksi että ymmärrettäisiin paremmin sen vaikutus osaksi urheiluhierontaa. Syväkudoshieronnalla pyritään pääsemään kiinni sinne syvemmälle lihaksien kerroksiin, jossa voi olla se todellinen haittaa aiheuttava alkutekijä. Näin ollen syväkudoshieronta auttaa saamaan tehokkaamman ja paremman vaikutuksen itse lihaksessa, mitä klassisen hieronnan menetelmillä ei välttämättä pysty saavuttamaan. Yleensä sydäkudoshieronnan menetelmistä hyötyvät parhaiten enemmän liikkuvat ihmiset, jotka tähtäävät kilpaurheiluun ja lajiharjoittelussa menestymiseen.

Ja miksi näin? Siksi että heillä on parempi tuntemus lihaksien toiminnasta ja täten syvempi ymmärrys sekä käytännön kokemus sydäkudoshieronnan toimivuudesta. Sen vuoksi ymmärretään selkeämmin, että syväkudoshieronta voi tuottaa lieviä kivuntuntemuksia hoidon aikana. Syväkudoshieronnan vaikutus on kuitenkin tehokas, ja auttaa monenlaisia urheilijoita kilpailuihin valmistautumisessa.

Varotoimet ennen syväkudoshierontaa:

Syväkudoshieronta ei ole välttämättä turvallinen silloin jos on veren hyytymishäiriöitä tai muita suurempia ongelmia verenkierrossa, joten on tärkeää keskustella asiasta ensin lääkärin kanssa.

Jos sinulle on äskettäin tehty leikkaus, kemoterapia, säteily tai muu lääketieteellinen hoito niin silloin on syytä keskustella lääkärin kanssa hieronnan hyödyistä että haitoista, ennen hierontaa. Osteoporoottiset oireet voivat myös olla syväkudoshieronnan este. Raskaus voi olla esteenä hieronnalle ylipäätään. Toki on olemassa erikseen pätevöityneitä hierojia raskausajan hierontaan.

Hierontaa ei saa tehdä mustelmien, tulehtuneiden tai muutoin tartunnan saaneiden ihoalueiden päälle, avointen haavojen tai kasvain alueille. Muita tekijöitä voivat olla vatsan tyrä, hauraat luut tai lähi aikaiset murtumat. Selkäreuma voi pahimmillaan olla myös este syväkudoshieronnalle.