Urheilu ja siitä palautuminen ovat monien osatekijöiden summa. Yleensä parhaat tulokset saavutetaan kuormittamalla kehoa sopivissa määrin sekä arjessa että harjoittelun yhteydessä. Tietysti yksilölliset tekijät vaikuttavat kuormituksen määrään per treenikerta, ja harjoittelun osalta kokemustausta vaikuttaa esimerkiksi painomääriin, kuormituksen kestoon tai sykealueisiin ja niiden vaihteluihin. Kaikki tämä riippuu harjoittelun vasteesta, tavoitteista ja menetelmistä, jotka vaihtelevat.

Suurimmat hyödyt saavutetaan yleensä, kun harjoittelu kohdennetaan optimaalisesti omaan kehitystaustaan nähden, kunnioittaen samalla motivaatiota ja kehon kuormituskapasiteettia. Tietysti tuon muun toiminnan ohella sen tulee seurata suht tarkasti kehityskaaren erilaisia vaiheita. Siksi ei ole suositeltavaa ylikuormittaa tai edetä liian nopeasti, vaan harjoittelun tulee olla tasapainossa voimatasojen ja tekniikan kanssa. Tavoitteet on tärkeää pitää mielessä joka harjoituskerralla, mutta vastetta on lisättävä maltillisesti, sen oikean kehityksen tahdissa.

Lisäksi yleisen palautumisen kannalta on erittäin tärkeää huomioida ravinnon laatu ja sen määrä suhteessa päivittäiseen kuormitukseen. Harjoittelun vaikutuksia on arvioitava erikseen yksilöllisen kuormitustason mukaan. Lepo ja muu palautuminen on käytävä läpi jokaisen asiakkaan kanssa erikseen, sillä niihin vaikuttavat niin monenlaiset tekijät, jotka on syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin, henkilökohtaisissa valmennus tapaamisissa.

Valmennuksen yhteydessä voimme tutkia näitä yksilöllisiä tekijöitä tarkemmin. Siksi suosittelen varaamaan tämänkaltaisen haasteiden parissa ajan esimerkiksi 60 minuutin konsultointiin tai 60 minuutin valmennus kartoitukseen.

Ajanvaraukset löydät täältä