Kehonhuollossa korostuvat aina ne tekijät, jotka vaikuttavat siihen, miten kuormitus kohdistuu kehoon, olipa se peräisin harjoittelusta tai arjen työstä. Aluksi on tärkeää pitää asiat yksinkertaisina. Palautuminen kehonhuollon saralla alkaa yleensä siitä, että tunnistetaan kehon merkittävimmät kuormitusalueet. Näihin alueisiin vaikuttavat usein kehon fysiologia, arjen rasitukset ja lajiin liittyvä biomekaniikka – eli yksilölliset kuormitustavat.

Sitten kun nämä tietyt kuormitusalueet on tunnistettu, kehonhuolto voi edetä seuraavalle tasolle, jolloin voimme lisätä kuormituksen määrää tai vastetta tai yksinkertaisesti vain ylläpitää kehon toiminnallista liikkuvuutta ja parantaa arjen laatua erilaisten harjoitteiden avulla. Nämä kohdennetut harjoitteet auttaa vähentämään kipua ja vähentää kuormituksen määrää, joka voi aiheuttaa näitä kiputiloja ylipäätään tai pahimmillaan kroonistua.

Kehonhuollon tehokkuutta voidaan lisätä erilaisilla välineillä, joita monet hyvinvointialan asiantuntijat suosittelevat ja jotka ovat monille urheilijoille hyödyllisiä. Näitä välineitä voivat olla esimerkiksi:

  • Foam-rulla (faskiarulla tai lihaskalvorulla)
  • Erilaiset pallot (piikkipallot, nystyräpallot tai vaikka golfpallo)
  • Vastuskuminauhat (erilaiset jumppanauhat)
  • Painotetut pehmeät pallot ja muut apuvälineet (hyppyboksit ja vastaavat välineet)

Kehonhuollon haasteissa voit ostaa esimerkiksi yksittäisiä valmennuskertoja, jotka voivat olla erin mittaisia valmennuksia tarpeen mukaan. Lisäksi voit harkita palveluna yksilöllistä kehonhuollon valmennuskartoitusta, joka kestää vähintään 60 min.

  • Valmennushinnasto
  • Jäikö muutoin askarruttavia kysymyksiä? Ota yhteyttä 040 748 3549