Laihduttaminen on todella suosittua ja korkeasti tavoiteltu asia ihmisten arjessa ja yleistyy yhä kasvavassa määrin. 

Olennaisinta onkin oppia hyväksymään se muutosprosessi, joka tuohon laihduttamiseen liittyy. Painonpudotuksen yhteydessä onkin tärkeää miettiä heti alusta alkaen, mitä mittareita tuon muutoksen seuraamiseen haluaa käyttää. Keskeisemmin meillä on kolme mittaria.

1. Puntari ( kenties ankarin )

2. Mittanauha ( vähän jo inhimillisempi)

3. Ulkonäkö ja Fiilis ( selkein, helpoin ja konkreettisin)

Sitten kun olennaisimmat mittarit on valittu, onkin tärkeää alkaa miettiä sitä, millä aikavälillä näitä seurannan työkaluja sekä menetelmiä hyödyntää. Kenet hankkii kumppanikseen tuohon muutoksen matkalle, onko sellainen henkilö esimerkiksi hyvä ystävä, työkaveri tai vaikka henkilökohtainen valmentaja. 

Ystävä voi olla siinä määrin helpompi, että hän on useimmin arjessa matkassa ja edukkaampi kuin valmentaja. Valmentaja voi kuitenkin olla perehtynyt monipuolisemmin ja täsmällisemmin tiettyjen tekijöiden huomioimiseen sekä treenien että palautumisen kannalta katsottuna. Siinä määrin suosittelen aina valmentajaa, toki jos saat silti ystävän tukemaan tavoitteiden metsästystä niin sehän on aina vain plussaa, kaiken muun toiminnan lisäksi. 

Tavoitteiden asettelu, mittareista huolimatta. Tavoitteet kannattaa asettaa sellaisten arvojen alle, että niitä on helppo noudattaa. Aluksi  kun tulosta syntyy niitä voi olla helppo saavuttaa, jotta se prosessi säilyy nousujohteisena onkin tärkeää sitoutua noudattamaan ohjelmaa jonkin aikaa ja tehdä muutoksia vasta sitten kun on kerätty tarpeeksi selkeää tietoa siitä, miten se prosessi on edennyt.  Silloin nuo tulevat muutokset ja suunnitelmat kohdistuu oikeisiin asioihin ja tekijöihin, joita on havaittu siellä prosessin eri vaiheissa ja näitä konkreettisia menetelmiä hyödyntäen. 

Varaa sinun aika kalenterista jo tänään ja tutkitaan yhdessä, miten sinä voit saavuttaa tavoitteesi.

  • 60 min mentorointikeskustelu voi auttaa sinua eteenpäin tällaisten haasteiden parissa.