Urheilijan kehonhuollossa käydään läpi yksilöllistä kokonaisuutta. Lihasketjut sekä spiraalimaiset faskialinjojen aiheuttamat tiukkuudet tutkitaan, jotta se pidempiaikainen jumi-syy-seuraus suhde saadaan oikeasti huomioitua ja sen seurauksena osataan puuttua niihin jatkossa tarkemmin. Konkreettisin kehonhuoltomenetelmin, jotka auttavat vähentämään kyseisen kireyden haittavaikutuksia tai jopa estämään niiden syntyperän. Käsittelyjen ohella hyödynnän mobilisoivia otetekniikoita sekä triggerpistemenetelmää ja lisäksi avaan faskiakalvolinjastoja. Valmennuksissa keskitytään enemmän omatoimiseen huoltamiseen ja harjoittelun tehostamiseen, jotta se kehittää kokonaisvaltaisemmin ja tehokkaammin oman kehon huoltoa.

Urheiluhieronnan lisäksi hyödynnän myös seuraavia käsittelytekniikoita:

  • Triggerpistekäsittely
  • Mobilisoiva ote tyyli
  • Faskiakäsittely
  • Kalvo- ja syväkudoshieronta tarvittaessa tai tilanteen mukaan.

Hierontaan ajanvaraus

Hieronnan este tai vasta-aihe (kontraindikaatio) voi olla:

- Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
- Hemofilia (verenvuototauti)
- Laskimotukokset

- Tarttuva iho ja muut sairaudet (sienten tai bakteerien aiheuttamat)
- Kuume tai flunssa.

- Humala, krapula tai päihteiden vaikutuksen alaisuus.
- Jänteiden ja lihasten vammat sekä nivelsiteiden vammat, palovammat, avohaavat, luunmurtumat ja vakava paleltuma.

- Sydämen vajaatoiminta tai toiminnalliset sydänsairaudet voivat olla esteenä. Hierontaan tarvitaan usein lääkärin lupa. Hieronnassa huomioidaan tarvittaessa parempi hieronta-asento sydänsairauksien yhteydessä.

- Pahanlaatuinen aivoinfarkti voi olla este, ja siinä tapauksessa on hyvä kysyä lääkäriltä lupa hierontaan ja ottaa huomioon odotusaika.