Urheilijan kehonhuollossa käydään läpi yksilöllistä kokonaisuutta. Lihasketjut sekä spiraalimaiset faskialinjojen aiheuttamat tiukkuudet tutkitaan, jotta se pidempiaikainen jumi-syy-seuraus suhde saadaan oikeasti huomioitua ja sen seurauksena osataan puuttua niihin jatkossa tarkemmin. Konkreettisin kehonhuoltomenetelmin, jotka auttavat vähentämään kyseisen kireyden haittavaikutuksia tai jopa estämään niiden syntyperän. Käsittelyjen ohella hyödynnän mobilisoivia otetekniikoita sekä triggerpistemenetelmää ja lisäksi avaan faskiakalvolinjastoja. Valmennuksissa keskitytään enemmän omatoimiseen huoltamiseen ja harjoittelun tehostamiseen, jotta se kehittää kokonaisvaltaisemmin ja tehokkaammin oman kehon huoltoa.

  • Triggerpistekäsittely
  • Mobilisoiva ote tyyli
  • Kalvo- ja syväkudoshieronta tarvittaessa tai tilanteen mukaan.

Kinesioteippaus – tukemaan urheilijoiden arkea tai osaksi hoitotoimenpidettä, esimerkiksi jonkin vamman tai tapaturman yhteydessä. Tehostamaan hoidon tehokkuutta ja nopeuttamaan palautumista.

Hieronnan este tai vasta-aihe (kontraindikaatio) voi olla:

- Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
- Hemofilia (verenvuototauti)
- Laskimotukokset

- Tarttuva iho ja muut sairaudet (sienten tai bakteerien aiheuttamat)
- Kuume tai flunssa.

- Humala, krapula tai päihteiden vaikutuksen alaisuus.
- Jänteiden ja lihasten vammat sekä nivelsiteiden vammat, palovammat, avohaavat, luunmurtumat ja vakava paleltuma.

- Sydämen vajaatoiminta tai toiminnalliset sydänsairaudet voivat olla esteenä. Hierontaan tarvitaan usein lääkärin lupa. Hieronnassa huomioidaan tarvittaessa parempi hieronta-asento sydänsairauksien yhteydessä.

- Pahanlaatuinen aivoinfarkti voi olla este, ja siinä tapauksessa on hyvä kysyä lääkäriltä lupa hierontaan ja ottaa huomioon odotusaika.

Fascia painotteinen käsittely

Fascia – kalvojen avaus menetelmä on hyödyllinen käsittelytapa. Varsinkin jos on enemmän jumissa (liikerajoittuneisuutta). Kehon toiminnalliset fascia linjat ja kalvot vaativat toisinaan enemmän yksilökohtaista käsittelyä, jotta saadaan paremmin toiminnalliset liikesuunnat huomioitua, arkea helpottaen.

Lisätietoja (linkki ks. Facebook sivut: Kehonhuolto- ja valmennus Jari)

Mentorointi ja konsultointi ( palvelu )

Tiettyinä ajanjaksoina elämässä saattaa kaivata keskusteluapua. Esimerkiksi ajatusten ääneen esittäminen voi tulla kyseeseen, jos tavoitteiden jäsennys tuntuu haastavalta. Mentoroinnin ja konsultoinnin aikana yleensä syvennytään tavoitteen selkeyttämiseen. Lisäksi käsittelemme asiakkaiden kanssa usein niitä aiheita, kuinka nämä tavoitematkat voidaan lähteä soveltamaan sinne käytännön prosessiin, joko treenien yhteydessä tai arjen tilanteisiin sopivalla tavalla. Reflektointi itselle sopivan valmentajan kanssa voi auttaa myös selkeyttämään sitä, miten motivaatiota ylläpidetään. Erityisesti haastavina ajanjaksoina. Toisinaan saatamme tarvita tönäisyn oikeaan suuntaan silloin kun mietimme, millaiset työskentelytavat ja metodit ovat itselle parhaimpia vaihtoehtoja.